7 PRIEŽASTYS KODĖL NESILANKAU BLOGERIŲ RENGINIUOSE

2016/09/26



Juoda plunksna, lithuanian beauty blog, lithuanian bloggers, lietuvos grožio tinklaraštininkės, lietuvos tinklaraštininkės, lietuvos blogerės, lietuvos laisvalaikio blogerės, kosmetikos apžvalgos, atsiliepimai apie kosmetiką, gyvenimo būdo tinklaraštis, juoda plunksna blog, tinklaraštis, tinklaraštininkės, kosmetika, odos priežiūra, kaip užsiauginti ilgus plaukus, ilgų plaukų paslaptys, made in lithuania

Praūžus NYX parduotuvės atidarymo vakarėliui skirtam blogerėms, visažistėms bei socialinių medijų elitui pasipylė nemažai video, nuotraukų bei įrašų apie šį renginį. Šį kartą mano apsilankymui sutrukdė staiga užklupęs gripas, tačiau ir šiaip nesu tokių renginių mėgėja. Nesupraskit manęs klaidingai, labai džiaugiuosi, jog tinklaraštininkams yra rodoma vis daugiau ir daugiau dėmesio, rengiami renginiai, siūloma bendradarbiauti. Tačiau dėl tam tikrų priežasčių retai lankausi tokiuose renginiuose. Savo priežastis išvardinsiu apačioje ir manau tikrai yra tinklaraštininkių, kurios man pritars.


1. Vienodas turinys
Tikrai ne paslaptis lietuviškų tinklaraščių skaitytojams, jog kai ateina koks nors renginys tinklaraštininkams, visos socialinės medijos tiesiog mirga nuo tos pačios temos. Ar tai būtų NYX parduotuvės atidarymas, ar Michael Kors naujos kolekcijos pristatymas, daugumos, o greičiausiai ir visų renginio dalyvių instagram, youtube, blogger, snapchat bei kiti profiliai pasipila renginio nuotraukom bei įrašais. Tad nesilankydama tokiuose renginiuose išvengiu besikartojančių temų su kitais Lietuvos tinklaraščiais.

2. Spaudimas
Lietuvos blogerių skaičius vis auga, tačiau yra tas blogerių branduolys, kuris yra pagrinde kviečiamas į visus renginius. Šios merginos yra tarpusavyje susibendravusios, kartu lankosi renginiuose, tad kartais nesinori būti drambliu kambaryje ir renginio laiką leisti tik darant nuotraukas ar apžiūrint produktus. Žinau žinau, dauguma pasakys prieik ir pati pakalbink, tačiau nesu iš tų žmonių, kurie bet kur ir bet kada gali užmegsti pokalbį su nepažįstamu žmogumi.

3. Nepilnavertiškumas
Mano "kalibro" blogerės tikrai man pritars, jog kartais, tiksliau dažniausiai tokiuose renginiuose jautiesi nepilnavertiškai. Tarsi man čia ne vieta, nenusipelniau čia būti, nesu tiek žinoma ir neturiu tiek sekėjų. Tuomet renginy jautiesi tokia pasimetusi, neturinti vietos ir nesijauti patogiai. Bent jau aš.

4. Trūksta veiklos
Lietuvoje tinklaraštininkams renginiai rengiami dar palyginti neseniai, tad ir daugumos(tikrai ne visų!) renginių lygis gana vidutiniškas ar žemas. Aišku, nenoriu lyginti su Didžiosios Britanijos ar Amerikos blogerių renginiais, nes ten ir blogerių lygiai kitokie, kaštai kiti ir pan. Tačiau kai kurie prekės ženklai tikrai įdeda labai nedaug pastangų, jog renginys pavyktų. Neužtenka pasikviesti tinklaraštininkų papasakoti apie save bei pavaišinti keksiukais. Nebūtina renginiui išleisti tūkstančių, tačiau sugalvoti veiklos, užduočių ar fun dalykų tikrai reikia, norint paskleisti gerą žinią apie savo prekės ženklą bei užtikrinti, jog tinklaraštininkės bus patenkintos ir su malonumu dalyvaus kitame jūsų renginyje.

5. Neaiškūs renginiai
Pridedant prie ankščiau minėtos priežasties dar pridėčiau neaiškius, spaminius renginius. Kartas nuo karto gaunu pakvietimą email'u, kuriame tiesiog kviečiama atvykti ten ir ten, kreipiamasi tiesiog "Mielos blogeres" ir pan. bei nenurodoma kas per renginys, koks prekės ženklas, kas ir kaip vyks. Man apskritai įdomu ar į tokius renginius kas nors ateina?

6. Nesu pakviesta
Hahaha, taip, kai nesi pakviesta į renginį, žinoma, kad į jį neini. Ir visai nenuliūstu, nes dažniausiai renginių organizatoriai kviečia tik daugiausiai skaitytojų bei sekėjų turinčias tinklaraštininkes ir tai normalu, nes visi nori iš to išlošti daugiausiai. 

7. Tingisi
Renginiai reiškia ieškoti ką apsirengti, dažytis, važiuoti, parvažiuoti, o kartais tiesiog norisi savo penktadienio vakarą praleisti su geru serialu, užkandžiais ir mylimo vyro kompanija. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Štai tokios mano priežastys. Tačiau tikrai nesakau, jog neinu ir nenoriu eiti į jokius renginius. Niekuomet neatsisakyčiau gerai suplanuotam renginiui. Blogerės, ar sutiktumėte su mano paminėtomis priežastimis?

Su meile,
Aurelija

9 comments:

  1. Susiduriu su tokia problema, jog blogeriams skirti renginiai vyksta dažniausiai ryte iki pietų. O tai reiškia, kad standartines darbo valandas dirbant, neišeina sudalyvauti daugelyje renginių. Gaila :) Ne visi blogeriai yra studentai ar moksleiviai. "Fashion" renginiai, berods, vyksta vakarais. Norėčiau su tavim pasimatyti ir susipažinti ir be blogeriams skirtų renginių! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visiškai sutinku, jog dažnai laikas nepalankus dirbantiems :) Manau tikrai susipažinsim :)

      Delete
  2. O, kiek daug punktų pritariu! Pvz., antrasis punktas mane itin baugina. Su penktu teko susidurti, ir net primygtinai klausiant kas kaip ir ką, buvo paslaptingai mykiama, kad tai renginys "moterims apie moteris", kur sukviesta daug blogerių. Po to radau tik vieną atsiliepimą, kad tai buvo kažkokių alijošiaus produktų reklama :D
    O 6 punktas irgi teisingas :). Visada galvoju, kad nėra ko liūdėti, nes jei negauni kvietimo, tai ir liūdi tik dėl 6 punkto, o jei gauni, tai panikuoji dėl visų likusių :D
    Nors aš labai norėčiau susipažinti su daugeliu blogerių ne iš to pagrindinio antrame punkte minimo branduolio. Su jomis taip pat norėčiau, bet su tomis, kurioms blogas yra meilė, turbūt drąsiau būtų, nei su tomis, kurioms darbas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labas Salomėja, smagu, kad randai ir sau panašumų. Dėl šešto punkto labai taikliai parašei, net garsu susijuokiau :D Keistos tos moterys, ką galiu pasakyti :D

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Labai įdomus įrašas ir dar įdomesni punktai :) Iš tiesų turiu iš savo pusės šį tą pasakyti - visiškai pritariu Modestai, neretai lankymasis renginiuose tampa neįmanoma misija turint nuolatinių įsipareigojimų darbdaviui ar universitetui, mat gamintojai renginius organizuoja savo darbo (o tai yra ir mūsų) metu. Taip pat, nežinau ar tau teko susidurti, tačiau ypatingai situaciją apsunkina netikėti kvietimai, kuomet renginys planuojamas kone kitą dieną - tokiu būdu planuoti laiką itin sunku. Tačau tokiu pačiu principu reikėtų žiūrėti į tai iš verslo perspektyvos, o tai, kad tai - nėra pagrindinis mūsų užsiėmimas gyvenime, mano kuklia nuomone (žinau, kad didžioji dalis merginų su manimi nesutiks) yra mūsų asmeninis reikalas, tad šio pasiteisinimo nereikėtų naudoti pernelyg dažnai.

    Kad ir kaip bebūtų, labai gaila, kad būtent tas nemalonus jausmas lankantis renginiuose tave riboja. Ir nors šiuo atveju žiūriu labai subjektyviai (ir ko gero daugiau remdamasi savo asmenine pasaulėžiūra į tinklaraščio rašymo pomėgį), visgi visos pereina periodą, kuomet lankymasis renginiuose atrodo nemalonus, mat nieko nepažįsti ir nieko nežinai. Dabar renginiai kur kas smagesni ir turintys lengvesnę atmosferą, nei tarkim buvo prieš keturis metus. Ko gero pasitaikiau tinkamoje vietoje tinkamu metu, tačiau būtent renginių atžvilgiu buvau vienas tų "bandomųjų triušių", kuomet gamintojai nepatingėdavo dviejų/trijų tinklaraštininkų įtraukti į žiniasklaidos ar šiaip svarbių asmenų sąrašą - tais laikais tai tikrai buvo itin nemalonu, juolab kad pati tinklaraščio koncepcija nebuvo taip gerai išsivysčiusi kokia yra dabar (nors tobulėti dar labai yra kur). Ir visgi, būtent tų nemalonių renginių metu (kuomet lygiai taip pat tekdavo nejaukiai kampelyje nuotraukas daryti) suvokiau, kad arba fake till you make it, arba nedaryt visai :) Tokiu atveju, lipant per galbūt savo komforto zoną ar save pačią pavyko ne tik susipažinti su bendramintėmis, bet ir susirasti tikrų (ir ko gero visą gyvenimą išliksiančių) draugų.

    Ir žinoma, nors čia vėlgi labai subjektyvus dalykas, o daugelis mūsų vis dar tinklaraščius laikome savo hobiais, norint pasiekti tam tikrų tikslų (nebūtinai kalbu apie finansinius) tenka įdėti tiek pat pastangų, kiek reikėtų įdėti į pilno etato darbą. Tinklaraštis - kaip ir bet kuris kitas darbas pasaulyje - reikalauja ne tik inspiracijų ir užsidegimo, bet kartais ir juodo darbo.

    Bet kokiu atveju, linkiu sėkmės tolimesniuose projektuose ir tinklaraščio vystyme, o taip pat linkiu nepabijoti kartais perlipti per savo komforto zoną - niekuomet nežinai, kokių puikių žmonių gali sutikti ją palikusi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visų pirma ačiū Kotryna už tokį ilgą komentarą. Tikrai su malonumu skaičiau ir pritariau kiekvienam sakiniui. Šiuo metu tikrai tinklaraštį laikau motyvacijos, tobulėjimo šaltiniu, tad tikrai yra kur augti. Dėl to iš dalies džiaugiuosi kartais nepakviesta į renginius ar negavus produktų, kuriuos gavo dauguma, nes nebūvimas "viršuje" neleidžia užmigti, skatina ieškoti naujų minčių, idėjų. Ačiū už palinkėjimus, tikrai labai smagu buvo skaityti :)

      Delete
  5. Turbūt nuvilsiu, bet būtent ta didelė meilė tinklaraščiui ir išsivysto į darbą, o jeigu ne - vadinasi meilės ten įdėta per mažai ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visiškai su tavimi sutinku Absentta. Tikrai daugelį kartų nesijaučiu verta būti kviečiama į tam tikro lygio renginius. Ir tai reiškia, jog tikrai yra kur augti, todėl priimu tai, kaip motyvaciją mokytis ir rašyti toliau. Ačiū už spyrį į užpakalį :)

      Delete