Sveikutės, kaip jūsų sekmadienis? Maniškis prasidėjo labai puikiai, nes vakar vakare nusižiūrėjau grikių blynelių receptą, kurį šį rytą išbandžiau ir likau apšalusi nuo nuostabaus jų skonio. Žinoma, negalėjau jų neįamžinti ir pasidalinti Instagrame. Na o ten susilaukiau ne vienos žinutės su klausimais apie šio grožio receptą, tad dalinuosi čia, kad ir pati ateity galėčiau susirasti. Tad raitojam rankoves ir kimbam į darbą!
Reikės:
1 kiaušinio
1/2 stiklinės grikių miltų
1/3 stiklinės pieno (originaliame recepte siūlė naudoti augalinį pieną, tačiau aš neturėjau, tad naudojau paprastą ir puikiai tiko)
1/2 šaukštėlio kepimo miltelių
1 šaukštelio kokosų aliejaus kepimui
1/2 šaukštelio skysto saldiklio (ar kitokio saldiklio)
Šių grikių blynelių gaminimas super paprastas. Tiesiog visus šlapius (kiaušinį, saldiklį ir pieną) produktus sumaišome ir į juos įmaišome grikių miltus ir kepimo miltelius. Keptuvę įkaitiname su kokosų aliejumi, formuojame norimus blynelius ir kepame iki kol apskrus. Maniškiai gavosi gana stori, tad man išėjo 4 blynai, bet jei darysite plonus blynus, jų išeis daugiau. Blynus patiekiau su šilauogėmis bei agavų sirupu, kuris suteikė blyneliams ne tik ypatingai saldų skonį, bet ir suteikė seilę varvinantį vaizdą, tiesa?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
O kaip jūs lepinatės sekmadienio rytą?
Labai "gardžios" nuotraukos :) Mano mėgstamiausi - bananiniai blyneliai su medumi ar riešutų sviestu. Taip pat mėgstu lietinius su įvairiais įdarais, ne tik saldžiais. Dažniausiai į blynų tešlą nededu kiaušinių, ir be jų puikiai iškepa ;) Patinka įpilti kefyro, tada blynai būna dar minkštesni, puresni.
ReplyDeleteAš kažkaip nieko neturiu prieš kiaušinius, tai man jie netrukdo :) Bet pritariu, kad ir be jų puikiai iškepa, tik reikia žinoti kuo pakeisti :) O su kefyru gera idėja, reikės kitą kartą su juo išbandyti :)
Delete