10 ŽINGSNIŲ ILGŲ PLAUKŲ LINK

2012/08/10



Kiekvienas žmogus turi savo kūno vietą, kurią pirmiausia pastebi naujai sutikti žmonės. Pirmas dalykas į ką žmonės atkreipia dėmesį pamatę manę yra mano plaukai. Dažna(-s) iš jų paklausia "KAAAAAIP UŽSIAUGINAI TOOOKIUS PLAUKUS???" na o aš kaip visada atsakau "Ko tik nenaudojau, ko tik nebandžiau", tuomet pasipila prašymai papasakoti ir aš gal pusvalandį pasakoju apie priemones, kurios man padėjo. Todėl nusprendžiau pasidalinti savo pasakojimu ir su Jumis, kadangi kiekvienai iš mūsų plaukai yra labai svarbūs.  Pakeitus plaukus, keičiasi visas žmogus, jis gali atjaunėti, pasenti, išryškėti jo veidas ir atvirkščiai.


Jei nusprendėte užsiauginti plaukus, turite tai padaryti dabar, šią akimirką, ir nė minutės vėliau. Turite prisiekti, kad neatidėliosite šios pareigos kaip kokios dietos nė minutei. Šis "darbas" gali būti labai sunkus, kainuoti daug tiek lėšų, tiek kantrybės, tiek laiko. Nepasiduokit ir turėsit plaukus, apie kuriuos tik svajojote.
Pirmieji ir vieni svarbiausių patarimų:

1. Saugok  plaukus lyg didžiausią turtą (pvz.: kai sėdite ant kedės su atlošu, niekada nelaikykite plaukų prispaustų prie atlošo, o užmeskite juos už atlošo, kad jie nebūtų prispausti, kadangi taip prispaudusios plaukus jūs sulauksite plaukų skilinėjimo ir lūžinėjimo.
2. Jei esi dažyta blondinė, pagalvok apie persidažymą plaukus tamsesne spalva arba dar geriau, nebedažyk jų. Dažymas labai kenkia plaukams, ypač išbalinimas.
3. Stenkis KUO REČIAU plauti galvą, kadangi tai sausina plaukus, o tai taip pat išprovokuoja galiukų skilinėjimą bei lūžinėjimą.
4. ATSISAKYK plaukų džiovintuvo, tiesintuvo bei kitų panašių priemonių. Jos yra vienas didžiausių sveikų/ilgų plaukų priešų.
5. Naudok šampūną skirtą tik Jūsų plaukų tipui. Norėdamos plauti galvą rečiau, nenaudokite riebiems plaukams skirto šampūno jei jūsų plaukai sausi, ir atvirkščiai.
6. Jei nori užsiauginti plaukus, turėsi pamiršti taisyklę "kirpk plaukus vieną kartą į mėnesį", kadangi taip niekada neužsiauginsi ilgų plaukų. Teks rūpintis plaukų galiukais, kad jų nereikėtų kirpti.
7. Naudojantis soliariumu VISUOMET užsidėk apsauginę kepurėlę. Ji turi uždengti visus plaukus.
8. Miegok palaidais plaukais.
9. Stenkis kuo rečiau pinti plaukus, susirišti juos, kadangi taip laužomas plaukas, kuris po to nutrupėja.
10. Daryk galvos masažus reguliariai, kadangi tai skatina plaukų augimą. Išsiplovusios plaukus, jiems išdžiuvus šukuokite juos mažiausiai dešimt minučių, šis veiksmas taip pat masažuoja galvos odą.


Tai tiek pradžiai ilgų plaukų link. Mylėkit savo plaukus :))))))

No Comments

Post a Comment