2012/08/24





Šukavimas - tai kasdienė plaukų rutina, kuri, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, paprasta procedūra gali ir pakenkti ir padėti. Taigi kaip teisingai šukuoti plaukus, kad jiems nepakenktum, o išlaikytum sveikus ir žvilgančius.
Pirmiausia reikia išsirinkti sau tinkantį šepetį. Šis "darbas" tikrai nelengvas, kadangi kaip su šampūnais, taip ir su šukomis, kiekvienas turi atrasti sau tinkamas. Labai lengva pasiklysti tarp tokios gausybės šepečių ir šukų, tačiau vienintelis geras patarimas būtų išnaudoti viską, kadangi yra pravartu turėti įvairių tipų šukas ir šepečius, nes kaikurios yra skirtos vienokiems atvėjams, o kitos - kitokiems. Šiektiek papasakosiu apie įvairių tipų šukas ir šepečius.

Žuvies kauliukas

http://manopupa.lt/111-284-large/silikonins-sukos-silkomb-pro-40.jpg





Šių šukų dantukai retoki, todėl jomis šukuojant plaukas mažiau traumuosis ir gerai išsišukuos. Ant dantukų esantys burbuliukai masažuoja galvos odą, taip skatindami plaukų augimą. Tai vienintelės šukos, skirtos šlapiems plaukams šukuoti. Žuvies kauliukas skirtas tiesius plaukus turinčioms merginoms.
















Silikoninės šukos


Tokio tipo šukos tinka sausiems, ploniems, o taip pat ir besielektrinantiems plaukams, kadangi juos išelektrina ir paskirsto sruogomis. Puikiai tiks merginoms, kurios mėgsta cheminį plaukų sušukavimą. Tačiau šios šukos netiks merginoms, norinčioms plaukus formuoti žele.


   Medinės šukos




Šios šukos tinka visų ilgių ir tipų plaukams, nes jos sveikiausios ir pagamintos iš natūralios žaliavos - medžio (ąžuolo, vyšnios, pušies ar beržo). Šukuojantis ąžuolinėmis šukomis plaukai nesielektrins, beržinės - raminamai veikia galvos odą. Renkantis medines šukas, atkreipkite dėmesį į jų apdirbimą - kuo jis geresnis, tuo ilgiau šukos tarnaus. Nekokybiškų šukų dantukai jau po 3-4 mėnesių apsivels ir ims pešti plaukus. Neverta žavėtis lakuotomis medinėmis šukomis, nes po lako sluoksniu visos naudingos medžio savybės dingsta, be to, ilgainiui lakas pradeda skeldėti ir luptis.


















Natūralių šerių šepetys



Dažniausiai tokio tipo šepečiai gaminami iš arklio ar kiaulės šerių. Jais šukuojami plaukai tampa blizgūs bei paklusnūs, nesielektrina, tačiau su šiais šepečiais nevertėtų eksperimentuoti, velti plaukų, kadangi gali tekti labai pasigailėti.
















Išsirinkus tinkamą ir kokybišką šepetį, vertėtų nepamiršti, kad didelį vaidmenį šukavine turi ir pati šukavimo technika. Štai jums penki patarimai, kaip, nepažeidžiant plaukų, juos sušukuoti.

1. Plaukus šukuokite švelniai, neatsiželgiant į tai ar jie susivėlę, ar visiškai tiesūs.
2. Šukuokite tik tvirtai suėmusios plaukus į kumštį, kad neišsiraumėte plaukų, kurie nėra jau isšlinkę.
3. Šukavimą pradėkite nuo galiukų, ir taip kilkite aukštyn iki šaknų.
4. Nešukuokite plaukų vienu mostu (t.y. nuo šaknų vienu judesiu iki galiukų, kadangi taip Jums greičiau nutrupės galiukai).
5. Kiekvieną kartą kai plaunate plaukus, tuo pačiu išplaukite ir šukas, kadangi jose susikaupia sušukuotos dulkės, odos atplaišos bei negyvų plaukų.



MYLĖKIT SAVO PLAUKUS

No Comments

Post a Comment