Kosmetikos DNR

2014/08/09

Ieškai natūralios kosmetikos? Esi alergiška vienam ar kitam grožio priemonių ingridientui? Dažnai kyla pyktis, kai nesupranti kas parašyta ant kosmetikos etikečių? Ne bėda. Atsirado puikus tavo pagalbininkas - KOSMETIKOS DNR. Tai puslapis, kuriame surasi informacijos apie daugelį populiariausių grožio produktų nuo lietuviškų "UogaUoga" iki pasaulyje gerai žinomų brendų, tokių kaip "The body shop". Kiekvienas produktas yra apdovanojamas žvaigždutėmis - taip lengviausia atskirti geriausius produktus. Visi produktai praeina tam tikrą "filtrą" - išnagrinėjama ar gaminys turi ingridientų, kurie gali kimšti poras, erzinti odą, sukelti alergiją. Trys skaičiai kategarizuoja gaminį, pvz.:  "Natura Siberica" ekologiškas šampūnas "prafiltruotas" skaičiais 20/4/2. Tai reiškia, kad iš dvidešimties ingridientų, keturi erzina odą ir du gali sukelti alergiją.







Trumpai apie patį projektą:



  • Kas yra „Kosmetikos DNR“?
„Kosmetikos DNR“ yra savanoriška iniciatyva.
  • Kiek žmonių dirba prie „Kosmetikos DNR“?
Prie turinio dirba vienas žmogus, bet komandoje šiuo metu yra du žmonės.
  • Kaip analizuojamos kosmetikos priemonės?
Priemonės analizuojamos pagal gamintojų pateiktą ingredientų sąrašą, nemaža dalis priemonių taip pat yra išbandoma, jei to padaryti neįmanoma, analizuojami atsiliepimai internete.
  • Kaip vertinami kosmetikos ingredientai?
Visi kosmetikos ingredientai vertinami spalvomis, kurios atspindi vieną iš trijų kategorijų pagal saugumą sveikatai: žalia (saugūs ingredientai), geltona (vidutiniškiškai saugūs ingredientai), raudona spalva (pavojingi ingredientai). Papildomai, ingredientai, kurie kemša poras arba erzina odą, vertinami balais nuo 1 iki 5, 1 – silpniausiai erzina ar kemša poras, 5 – stipriausiai.
  • Nuo ko priklauso priemonės įvertinimas žvaigždutėmis?
Priemonė įvertinama žvaigždute atsižvelgiant į jos ingredientus, privalumus, trūkumas, kainą, pakuotę bei gamintojo pažadus. Nors įvertinti stengiuosi objektyviai, įvertinimas yra subjektyvi „Kosmetikos DNR“ nuomonė.
  • Kaip suprasti įvertinimą žvaigždutėmis?
Žvaigždutėmis nėra vertinami dermatologiniai vaistai. Priemonių, kurios įvertintos viena ar dviem žvaižgdutėmis – nerekomenduoju, trimis ir daugiau – rekomeduoju. Trijomis žvaižgdutėmis yra įvertintos geros, vidutiniškos priemonės, o penkiomis – verčiausios dėmesio.
  • Ar „Kosmetikos DNR“ reklamuoja kosmetikos produktus?
Ne.
  • Ar kosmetikos gamintojai gali prašyti, kad kosmetikos priemonės būtų apžvelgtos puslapyje?
Taip, kosmetikos gamintojai, kaip ir paprasti skaitytojai gali pageidauti, kad jų priemonės būtų apžvelgtos puslapyje

Daugiau informacijos: www.kosmetikosdnr.lt

No Comments

Post a Comment