Sportuodama vis mąstau kur įkišti baltymus, nes nors ir atrodo, kad visą dieną vien tik juos ir tevalgau, vistiek jų kartais trūksta. Baltyminių blynų receptus išbandžiau ne kartą, bet vis knietėjo išsikepti širdelių vaflių. Tad išbandytu receptu dalinuosi ir su jumis. Vieni vafliai kiek sprangūs, tad rekomenduočiau juos su kokiu agavų sirupu, medumi ar kitu pagardu.
2 varfliams reikės:
25g. avižų (arba avižų miltų)
25g. kinvos miltų
1 kiaušinis
20g. proteino miltelių
5-10g. kokosų aliejaus
Šlakelis augalinio pieno (arba karvės pieno)
Kiaušinį išplakam ir įmaišom proteiną. Į šią masę įmaišom miltus bei avižas, kokosų aliejų ir šlakelį pieno. Įkaitinam vaflinę ir su šaukštu paskirstom masę keptuvėje, kadangi masė gausis tirštoka.
Miltus galite pasirinkti kokius tik norite: avižų, kinvos, grikių ir pan. (p.s. su kokosų miltais prireiks daugiaus skysčių), tad nebijokite eksperimentuoti ir net neabejoju atrasite sau tobulą variantą.
Maistinė vertė: 335kcal. / 26,6g. baltymų / 17,1g. riebalų / 28,4g. angliavandenių
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Skanaus!
No Comments
Post a Comment