ILGŲ PLAUKŲ PROBLEMOS

2016/11/16

Juoda plunksna, lithuanian beauty blog, lithuanian bloggers, lietuvos grožio tinklaraštininkės, lietuvos tinklaraštininkės, lietuvos blogerės, lietuvos laisvalaikio blogerės, kosmetikos apžvalgos, atsiliepimai apie kosmetiką, gyvenimo būdo tinklaraštis, juoda plunksna blog, tinklaraštis, tinklaraštininkės, kosmetika, odos priežiūra, kaip užsiauginti ilgus plaukus, ilgų plaukų paslaptys, made in lithuania

Nuo tada, kai užsiauginau ilgus plaukus, vis sulaukdavau merginų komentarų, tokių, kaip "pavydžiu tau ilgų plaukų", "kaip aš norėčiau turėti ilgus plaukus" ir pan. Tačiau visuomet man mintyse kirbėdavo atsakyti, jog turėti ilgus plaukus nėra taip smagu, kaip gali atrodyti. Tad šiandiena dalinuosi savo ilgų plaukų problemomis su jumis.


1. Ilgi plaukai ilgiau džiūva
Kadangi nuo to laiko, kai nusprendžiau užsiauginti ilgus plaukus, atsisakiau džiovinti plaukus džiovintuvu (tokio prietaiso net neturiu namuose), plaukų džiovinimas užtrunka daug ilgiau, nei turinčioms trumpus plaukus. Dėl šios priežasties dažnai tenka planuoti laiką, plauti galvą vakarą prieš ir pan. Šiuo metu, neliečiant plaukų (nekedenant, nešukuojant ir niekaip kitaip nepadedant džiūti), jiems pilnai išdžiūti prireikia apie 3-4 valandų.

2. Vasarą negali nešioti berankovių palaidinių
Turbūt sakysit WHAAT? Taip, turint ilgus plaukus, vasarą jie "mėgsta" pasisvečiuoti tokiose vietose, kaip pažastys. Šis dalykas mane labai erzina, tad dažnai renkuosi arba susirišti plaukus, arba mūvėti bent trumpas rankoves turinčias palaidines.

3. Ilgi plaukai mėgsta "kabinti" kėdes ir panašius daiktus
Turint ilgus plaukus, dažnai tenka juos "tramdyti". Jie dažnai užkimba už kėdėje esančių varžtų, plyšelių, tarpų ir t.t. Taip plaukai išplėšiami, tai sukelia skausmą ir panašių nepatogumų.

4. Palaidinėms, turinčioms nugaroje užtrauktukus - ne! 
Šis faktas gal kiek dubliuojasi su pastaruoju, bet vistiek paminėsiu tai, jog norint nešioti palaidus plaukus, negali rinktis palaidinių, turinčių užtrauktukus nugaroje, nes plaukai paprasčiausiai ten įsivelia... Nepamirškime ir striukių, su užtrauktukais, grandinėlių ir t.t. #LongHairStruggles

5. Ilgi plaukai sunaudoja daugiau produktų
Jei manėt, kad daugiausia pinigų kainuoja užsiauginti plaukus - klystat. Turint ilgus plaukus tenka naudoti žymiai daugiau šampūno, kondicionieriaus, kaukių, purškalų, aliejukų ir kitų produktų, kuriuos naudojate plaukams. 

6. Plaukų pilna visur
Dauguma ilgų plaukų savininkių man pritars, jog turint ilgus plaukus, jie atsiranda net keisčiausiose namų vietose: lovoje, tuolete, ant kėdės, grindų ir pan. Man išvykus vasarai, vaikinas net po kelių mėnesių sakė, jog vis dar randa mano plaukų. Jų tikrai atsiranda visur ir neįmanoma išnaikinti hehe.

7. Turint ilgus plaukus baisiau eksperimentuoti
Kadangi užauginti ilgus plaukus kainuoja daug laiko bei pastangų, panorėjus atsinaujinti, tampa labai baisu eksperimentuoti, eiti pas naują kirpėją ir pan.

8. Turint ilgus plaukus, dažniau skauda galvą
Viskas labai paprasta. Ilgi plaukai = didesnis svoris galvai = galvos skausmas.

9. Kuodukai, kasos, šukuosenos sunkiau išsilaiko
Šis punktas taip pat gana susijęs su plaukų svoriu. Susirišus plaukus, nuo svorio jie greičiau "išsilaisvina" ir dažnai tenka kuodukus, kasas perrišti.

10. Negali namų palikti be plaukų gumytės
Aš asmeniškai nemgėstu plaukų, lendančių į veidą, akis ir pan., dėl to dažnai plaukus nešioju kuoduke ar susirišus į kasą. Tad, kai išeini iš namų be gumytės, būna tikras košmaras hehe.


Jei neužtenka #LongHairStruggles, patikrinkit nuorodas viršuje.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tačiau nepaisant visų ilgų plaukų problemų, ilgi plaukai verti visų problemų ir labai džiaugiuosi būdama ilgaplauke. Neužilgo su jumis pasidalinsiu ir ilgų plaukų privalumais/pliusais. Tad, stay in touch. 

Ar turim čia daugiau ilgaplaukių? Kokios ilgų plaukų problemos jus labiausiai erzina?


2 comments: