TOP 5 NEMOKAMOS VIETOS LONDONE

2016/10/30

Juoda plunksna, lithuanian beauty blog, lithuanian bloggers, lietuvos grožio tinklaraštininkės, lietuvos tinklaraštininkės, lietuvos blogerės, lietuvos laisvalaikio blogerės, kosmetikos apžvalgos, atsiliepimai apie kosmetiką, gyvenimo būdo tinklaraštis, juoda plunksna blog, tinklaraštis, tinklaraštininkės, kosmetika, odos priežiūra, kaip užsiauginti ilgus plaukus, ilgų plaukų paslaptys, made in lithuania, traveling tips, london tips, londono keliones patarimai

Londonas - dingos architektūros, kūltūros, mados bei neišdildomų įspūdžių miestas. Kiekvieną kartą ten apsilankiusi, grįžtu su įkvėpimu, motyvacija bei noru grįžti vėl. Tačiau turistavimas Londone gali atsieiti tikrai nemažą sumelę šlamančių. Tad šiandien dalinuosi savo penkiomis nemokamomis vietomis Londone, į kurias dar tikrai sugrįšiu.



1. SKY GARDEN

Turbūt daugiausiai įspūdžių palikusi kelionės vieta - Sky Garden. Sodas, esantis dangoraižio 36 aukštė, leidžiantis mėgautis įspūdingai gražia Londono panorama. Ir šis sodas - nemokamas. Tačiau norint ten patekti, teks užsiregistruoti tris savaites prieš bei pereiti itin griežtą apsaugą.
                        


2. ST. DUNSTAN'S PARKAS BAŽNYČIOJE

Taip, perskaitėt teisingai. Per WWII suniokotoje bažnyčioje buvo nuspręsta įrengti parką. Parko tvora - senos bažnyčios sienos, o viduje mielas mažas parkelis, kuris tikrai įkvėps kiekvieną. 



3. CAMDEN TOWN

Šis Londono mikrorajonas tarsi Vilniaus Užupis, Uptown'as ir Open Kitchen Tymo turguje viename. Pagalvojus apie Camden'ą mintyje iškyla tik šie žodžiai: hipsteriškas, meniškas, įkvepiantis, skanus, stilingas. Camden'as garsus savo hipsterišku maistu, išraiškingais parduotuvių pastatais/vitrinomis bei labai stilingais yuppie'iais ir yuccie'iais.  Ten tvyro meniška atmosfera, kuri nepalieka abėjingų.



4. CHINA TOWN

Dar vienas mažytis mikrorajonas, kuris privers pasijusti tarsi ne Londone. Tarp pastatų iškabinti kiniški žibintai, kiniški parduotuvių pavadinimai, itin stiprus kiniško maisto kvapas, tvyrantis ore - visa tai teleportavo mus į Kiniją. Puiki atmosfera, pigus ir skanus maistas, mums daugiau nieko ir nereikėjo.



5. LONDONO MEWS'AI

Mews -  tai siauros gatvelės, kurios anksčiau tarnaudavo, kaip karietų "garažai", o šiais laikais paversti mielomis, spalvotomis gatvelėmis. Ir visai nesvarbu kurį pasirinksite, Londone apstu nuostabių mews'ų. St. Lukes mews, Atherstone mews, Spear mews, Stanhope mews - tik keletas galimų variantų. Mews'ais smagu ir pasivaikščioji, ir įsiaimžinti fotosesijose, ir instagraminti. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Taigi toks mano penketukas. Laukiu nesulaukiu savo kito vizito Londone, kai galėsiu vėl atrasti naujas vieteles, naujus skonius ir naujus pojūčius!

1 comment: